01 October 2018

Dividen 6 sen AS1M



PERMODALAN Nasional Bhd (PNB) mengumumkan agihan pendapatan 6 sen seunit bagi pemegang akaun Amanah Saham 1Malaysia (AS1M).
Pengerusi Kumpulannya, Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz berkata, ia membabitkan jumlah pembayaran RM755 juta yang akan memberi manfaat kepada lebih 440,000 pemegang akaun yang kini memiliki 12.7 bilion unit.
“AS1M mencatat pendapatan bersih RM671.6 juta, susut 7.3 peratus berbanding RM724.1 juta pada 2017, berikutan prestasi pasaran ekuiti domestik yang mencabar,” kata.

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 27 September 2018 @ 3:10 PM

19 September 2018

SUAMI ISTERI KERJA. MASING-MASING, GAJI DAH BESAR. KENAPA SIBUK-SIBUK BUAT KERJA PART TIME LAGI??


Kadang-kadang, ada suara-suara yang berbisik di belakang telinga. Suara-suara yang kita tak tahu milik siapa. Masalahnya, kenapa tak tanya depan-depan? Kan Senang. Selamat kita dari dosa.

Perkongsian ini bukan nak cari salah sesiapa atau nak mempertahankan mana-mana pihak. Sekadar perkongsian pendapat.

Sedar atau tidak, semua orang punyai masalah tersendiri. Mungkin seseorang itu berpendapatan agak lumayan. Tapi sedarkah anda, lagi besar periuk, lagi besar keraknya. Maka, bagi seorang yang punyai pendapatan agak tinggi, mungkin tanggungannya juga besar.

Bagi yang berpendapatan kurang, mungkin membayar sewa rumah sebanyak RM400 sebulan serta membayar ansuran kereta RM200 sebulan sudah cukup besar nikmat.

Bagi yang berpendapatan lebih sedikit, mungkin dia telah terikat dengan komitmen bulanan yang lebih tinggi seperti bayaran ansuran bulanan rumah yang mencecah ribuan ringgit. Ansuran bulanan kereta yang juga mencecah ribuan ringgit.

Bagaimana pula tanggungan kos pendidikan anak-anak. Sudah tentu setiap ibu bapa mahukan yang terbaik untuk anak-anak mereka. Percayalah, bagi yang ada anak seorang, ada cabarannya. Bagi yang anak tujuh orang, tentu cabarannya jauh berbeza.

Kadang-kala, manusia bersifat sangat prejudis. Orang tu, begaji besar. Tentu senang hidupnya, berbanding kita yang bergaji kecil. Tapi, betul ke keadaannya sentiasa begitu? Tanpa kita sedar, orang yang kita kata senang itu, ada masanya sebutir beras pun tiada di rumah. Tapi keadaan itu yang memaksa dan memberi semangat kepadanya untuk bangkit dan berusaha mencari rezeki yang tersebar di bumi ALLAH ini.

Nasihat dan peringatan untuk diri sendiri, Find Your Own WHY. Cari SEBAB Anda Sendiri. Anda buat ini untuk APA dan untuk SIAPA. Teruskan usaha tanpa lelah selagi tak tercapai matlamat, walau berapa kali pun anda tersungkur. Ingat Janji ALLAH. Siapa yang berusaha, pasti akan berjaya akhirnya nanti.

Saya Doakan, semua yang membaca posting ini dikurniakan rezeki melimpah ruah oleh ALLAH, diberikan kesihatan yang sempurna, dikurniakan kejayaan Dunia dan Akhirat. Aamiin.

Terima kasih.

Jahrudin bin Mohd Jais
eRich Network
(p/s: jom usha sumber income saya yang keberapa entah.. :) --> bit.ly/tidoje)

21 June 2017

Mesin Cetak Duit Sendiri

Jom bersama saya 'melombong' bitcoin di BitClubNetwork(BCN).

1. Mining bitcoin di BCN (daftar PERCUMA di sini)
2. Transfer bitcoin ke LUNO (daftar PERCUMA di sini)
3. Jual bitcoin di LUNO untuk dapatkan RM
4. Transfer RM dari LUNO ke Maybank/CIMB/RHB
5. Cash withdraw melalui ATM machine untuk dapatkan wang tunai seperti biasa.


------------------------------------------------------
LOMBONG BITCOIN CMF
KLIK SINI >>>> DAFTAR PERCUMA!!!